Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasteryzowane, ogórki szklarniowe tez są świetne do kiszenia, ich skórka jest cieniusieńka!
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 1413
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 4408
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1282
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 54
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 1413
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 4408
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1282
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 54
Składniki
Ogórki ułożyłam w 5 litrowej bańce po wodzie z odciętą górą. W przestrzenie włożyłam chili- zapomniałam o chrzanie, przecięte ząbki czosnku i łodygi kopru z baldachami- 2 szt. Całość zostawiłam na 5 dni- po tym czasie okazało się , ze potrzebują jeszcze jeden dzień aby nabrały kwaśności. Gotowe! Ogórki kiszone pasteryzuje. Układam je wysokich słojach do 3/4 wysokości, zalewam. Zakręcam i pasteryzuje 10- 15 minut od zagotowani się wody. Zawartość się podnosi, a słoiki po wyjęciu należy od razu dokręcić- uwaga na wyciekającą wrzącą zalewę!
Smacznego :)