Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasteryzowane, ogórki szklarniowe tez są świetne do kiszenia, ich skórka jest cieniusieńka!
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5052
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 120
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5052
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 120
Składniki
Ogórki ułożyłam w 5 litrowej bańce po wodzie z odciętą górą. W przestrzenie włożyłam chili- zapomniałam o chrzanie, przecięte ząbki czosnku i łodygi kopru z baldachami- 2 szt. Całość zostawiłam na 5 dni- po tym czasie okazało się , ze potrzebują jeszcze jeden dzień aby nabrały kwaśności. Gotowe! Ogórki kiszone pasteryzuje. Układam je wysokich słojach do 3/4 wysokości, zalewam. Zakręcam i pasteryzuje 10- 15 minut od zagotowani się wody. Zawartość się podnosi, a słoiki po wyjęciu należy od razu dokręcić- uwaga na wyciekającą wrzącą zalewę!
Smacznego :)